Dulgheru a învins-o pe Daniela Seguel (Chile), cap de serie numărul 5 şi poziţia 207 în ierarhia mondială, scor 6-3, 6-2.

Alexandra Dulgheru a jucat tot luni pentru accederea în ultimul tur al calificărilor.

Pe tabloul principal la BRD Bucharest Open se mai află Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina-Camelia Begu, Irina Bara, Jacqueline Cristian şi Elena-Gabriela Ruse.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 294 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, revenind de la 0-4 în setul decisiv cu italianca Jasmine Paolini, principala favorită şi locul 132 WTA.

Dulgheru, ultima româncă aflată în competiţie pe tabloul calificărilor, s-a impus cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, după două ore şi 18 minute, într-un meci început duminică şi întrerupt în mai multe rânduri din cauza ploii.

În ultimul tur al calificărilor, Alexandra Dulgheru o va întâlni, astăzi, după ora 14.30, pe Daniela Seguel (Chile), cap de serie numărul 5 şi poziţia 207 în ierarhia mondială, care a trecut, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-3, de Catalina Pella (Argentina), poziţia 296 în clasamentul mondial.

Pentru accederea în ultimul tur al calificărilor, Dulgheru va primi 14 puncte WTA şi un cec în valoare de 1.005 dolari.