Ungur îl va întâlni în primul tur pe japonezul Ken Onishi, iar Frunză pe olandezul Marc Dijkhuizen.

Fostul tenismen Victor Hănescu va fi reprezent la acest turneu de mai mulţi jucători de la academia pe care a înfiinţat-o. “Sunt turnee extrem de importante. Mai ales că am dat şi eu drumul la Academia Victor Hănescu, mă bucur să fiu prezent la un eveniment internaţional în această bază. Sunt turnee importante pentru tenisul românesc, prin care am trecut şi eu ca sportiv. Constituie prima şansă de a lua puncte ATP şi cred că e un avantaj mare să avem acest turneu acasă. Chiar şi pentru cei mici care pot urmări jucători de nivel internaţional. Îmi doresc ca un român să câştige acest turneu. La academie am momentan 40 de copii. Unii sunt deja formaţi, care vor participa şi la acest turneu în calificări. Suntem la început, trebuie să vedem ce nevoi au, e clar că ne vom concentra să vedem ce resurse găsim pentru a urca în clasament, să-şi atingă potenţialul maxim”, a declarat fostul jucător.

Printre favoriţii lui Hănescu se află Nicolae Frunză, pe care îl vede în viitor cooptat în lotul de Cupa Davis:“Sunt câţiva jucători români care confirmă, şi mă gândesc la Frunză. Eu le-am spus tuturor, că în primul rând trebuie să câştige turneele de acasă. Au şansa să facă faţă de turneele din străinătate. Arată că eşti bun, că eşti pregătit în ţară şi pe urmă te poţi gândi să joci şi în străinătate. Frunză cred că este următorul sportiv care are şansă să intre în lotul de Cupa Davis”.

Organizatorul turneului, Dinu Pescariu senior, a afirmat că aceste turnee ITF Pro Circuit constituie o rampă de lansare pentru tinerii jucători. “Aceste turnee de 15.000 de dolari sunt rampa de lansare pentru tenismenii care îşi doresc să facă o carieră şi o modalitate prin care jucătorii noştri, cu posibilităţi mai reduse, cu buget de criză care nu le permite să alerge în străinătate după puncte ATP, să profite de aceste turnee. Sunt în număr de 14, organizate de federaţie”, a spus Pescariu.